Новак Джокович
Снимка: twitter.com/usopen

Джокович загуби обжалването и ще бъде депортиран

Новак Джокович загуби обжалването пред Федералния съд на Австралия за анулираната му виза и ще трябва да напусне страната. Това реши тричленен състав на съда след седемчасово заседание.

Съдия Джеймс Олсоп обяви, че „е взето единодушно решение и Новак Джокович няма валидна виза за Австралия“. Сърбинът ще бъде депортиран от страната и няма да може да играе на Australian Open.

В решението си съдията уточни, че „не може да взима отношение дали действията на министерството са логични“. Също така магистратите не уважиха искането на сърбина за изплащане на обезщетение от Австралия.

Джокович няма да оспорва решението на Федералния съд и ще напусне страната. Това съобщи световният №1 в кратко изявление. „Ще си взема нужното време за почивка и възстановяване, преди да правя други коментари. Изключително разочарован съм от решението на съда да отхвърли моята молба, което означава, че не мога да остана в Австралия и да играя на Australian Open. Все пак уважавам мнението на съда и ще сътруднича във връзка с моето заминаване от страната“, заяви той.

„Неудобно ми е, че фокусът в последните седмици беше изцяло върху мен, и се надявам всички да можем да се съсредоточим върху играта и турнира, който обичаме. Искам да пожелая на играчите, съдиите, доброволците и феновете всичко най-добро“, написа Ноле.

В схемата на Australian Open той ще бъде заместен от италианеца Салваторе Карузо. 150-я в света ще играе утре срещу Миомир Кечманович.

- реклама -