Новак Джокович
Снимка: twitter.com/wimbledon

Джокович срещу Нори на полуфинал в Лондон

Новак Джокович и Камерън Нори ще играят един срещу друг на полуфинал на Уимбълдън. И двамата минаха през тежки пет сетови мачове, за да стигнат до последните четири.

Сърбинът обърна Яник Синер, макар че италианецът взе първите два сета. Британецът надви Давид Гофен, който доминираше в началото, но не издържа до края.

Новак Джокович заяви, че повратният момент в бил на почивката след втория сет. Тогава той е говорил със себе си в огледалото. Шампионът спечели след 5-7 2-6 6-3 6-2 6-2. „Той беше по-добрият в първите два сета. Използвах почивката, освежих се, поговорих си в огледалото, събрах се и стана“, обясни Джокович. Той продължава да преследва седма титла на Уимбълдън. И попречи на Синер да стигне първи полуфинал в Шлема.

Нори се справи отлично с Давид Гофен след 3-6 7-5 2-6 6-3 7-5. „Нямам думи и честно – не знам какво да кажа. Давид игра супер в началото и ме тормозеше постоянно. Успях обаче да бъда търпелив, а и адреналинът помогна. Вкарвах топката в корта и издържах. Ще играя с Новак, но съм наясно, че няма как да става по-лесно. Надявам се на подкрепа от публиката. Така се изплащат всички жертви“, каза британецът.

- реклама -