Новак Джокович
Снимка: twitter.com/wimbledon

Джокович мина с лекота през Кевин Андерсън

Новак Джокович се справи с лекота с Кевин Андерсън, за да стигне до третия кръг на „Уимбълдън“. Сблъсъкът беше повторение на финала от 2018-а година. И тогава, както и във всичките им четири мача в Лондон, Ноле беше на висота. Днес той спечели след 6-3, 6-3, 6-3 за по-малко от два часа. Следващият съперник на сърбина ще е Андреас Сепи или квалификантът Денис Кудла.

Бях почти перфектен. Направих само по един пробив във всеки сет. Но срещу играч като Кевин, който е много опасен на трева, това не е лесно. Ако успеех да върна сервиса му, имах повече шанс в разиграванията. Това беше и целта ми – минимален брой непредизвикани грешки. Справих се много по-добре, отколкото очаквах“, обясни 34-годишният Джокович. Андерсън допусна много грешки и така и не стигна до точка за пробив.

Всъщност, по-голям проблем за Ноле беше тревата. Той падна на няколко пъти, но без тежките последици за Серина Уилямс и Адриан Манарино. „Явно имаме добра връзка с тревата. Но не си спомням да съм падал толкова често в първите два кръга“, обясни той.

- реклама -