Новак Джокович
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Джокович дарява 1 млн. евро за борбата с коронавируса в Сърбия

Световният номер 1 Новак Джокович ще дари 1 млн. евро за респиратори и друго медицинско оборудване в Сърбия. Така той се присъединява към други спортисти в битката с коронавируса.

Преди него от тенис звездите това направиха Роджър Федерер, Рафаел Надал и Григор Димитров.

„Бих искал да изразя признателността си към целия медицински персонал по света и в родината ми Сърбия за това, че помагат на всички, заразени с коронавирус. За съжаление с всеки изминал ден все повече хора се инфектират. Със съпругата ми Йелена изготвяме план за най-добрия възможен начин нашите ресурси да стигнат за хората в нужда. Нашето дарение възлиза на 1 млн. евро за покупката на респиратори и друго медицинско оборудване“, заяви Ноле. Той го направи във видеоконферентен разговор за сръбските медии от Марбея.

В Сърбия има регистрирани 457 случая на заразата и седем жертви.

Джокера се намираше във великолепна форма преди пандемията да спре сезона в тениса. ATP и WTA веригите са преустановени до 7 юни. Той спечели всичките си 18 срещи от началото на годината. Освен това вдигна трофея от дебютното издание на ATP Cup със Сърбия. После спечели рекордна осма титла от Аустрелиън Оупън и пета в Дубай.

Джокович заяви, че се радва на удължения период, прекаран със семейството си. „Ситуацията е много непредсказуема. Има страх и паника, и разбирам това напълно, защото има толкова много страдание. Аз и семейството ми се опитваме да останем позитивно настроени и в добро състояние на духа“, завърши той.

- реклама -