сн. БГНЕС

Джок Полфрийман във FB: Иска ново дело за убийството на Андрей Монов

Джок Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов. Това става ясно от молба на адвоката му до главния прокурор, публикува във Фейсбук страницата му.

Австралиецът беше осъден на 20 г. затвор за убийството на студента при конфликт в центъра на София на 28 декември. Беше освободен предсрочно, а миналата седмица Върховният касационен съд отказа искане за нова процедура по пускането му от затвора.
В молбата до главния прокурор за нов процес се иска анализ на запис от камера, който бил анализиран погрешно. Полфрийман не е съгласен, че е убил Андрей Монов умишлено и по хулигански подбуди и твърди, че става дума за неизбежна самоотбрана. Освен това се изказват съмнения, че свидетелите – приятели на Андрей Монов са затаили истина пред съда, а експертизата на записите е манипулирана.
Джок Полфрийман все още е в България и не е отлетял за Австралия. Има заповед за експулсирането му от страната, за която текат процедури. Ако молбата му за възобновяване на делото за убийството на Андрей Монов от първата инстанция бъде уважена вероятно ще остане у нас, за да участва лично.

Христо Монов: Искам Полфрийман да се върне поне за нощ в затвора

Искам Полфрийман да се върне поне за нощ в затвора, нека делото се възобнови. Това заяви на брифинг бащата на убития от австралиеца Джок Полфрийман Андрей Монов – Христо Монов. Той увери, че няма нищо против делото да бъде възобновено.

- реклама -