Джок Полфрийман стана пастор-ВИДЕО

Джок Полфрийман се превърна в пастор, съобщи „България днес“. Той е изнесъл дълга лекция в църква „Мисията“. Близо едночасовата беседа е водена от австралиеца на фона на приглушена музика и светлина.

В нея той споделя преживявания от годините зад решетките, както и за отношението си към Бог. За провеждането на беседата става ясно от почти едночасово клипче, качено от църквата в канала за видеосподеляне Ютуб.

От клипа не става ясно къде е проведена проповедта, но вероятно това е в столичния квартал „Младост 1“, където е офисът на църквата.

През тази седмица Върховният касационен съд трябва да произнесе решението си за съдбата на Джок Полфрийман.

На 8 октомври започна да тече едномесечен законов срок, в който магистратите трябва да решат дали да възобновят делото на предсрочно освободения австралиец. Решенията, които се очакват, са две – дали искането на главния прокурор е допустимо, и ако то е такова – дали делото да бъде възобновено. Все пак законът дава възможност, ако случаят е особено труден, решението да бъде постановено и до 60 дни, тоест до първата седмица на декември.

Самият Джок очаква съдбата си в София. Той е свободен, но полулегален гражданин, тъй като му бяха отнети личните документи. Единственият му е бележка от затворническата управа, че е излежал наказанието си.

- реклама -