сн. БГНЕС

Джо Байдън за живота в Белия дом: Като в „златна клетка“ е

Четири седмици след като стана президент, Джо Байдън още не е свикнал с някои норми и правила, които вървят с президентския пост. В изявление за Си Ен Ен снощи Байдън потвърди думи, изречени от предишни президенти, че сградата била като „златна клетка“, предаде Асошиейтед прес.

„Ставам сутрин, поглеждам Джил и си казвам: „Къде сме, по дяволите?“, пошегува се той и добави, че не е свикнал хората от персонала да го обслужват и му неудобно някой му държи сакото.

Джо Байдън е с работнически произход от Скрантън, Пенсилвания, и това отдавна е негова политическа марка. Доскоро той живееше в голяма къща в предградие на Уилмингтън, Делауер.

Бившият вицепрезидент твърди, че досега през годините е влизал в Овалния кабинет над сто пъти, но никога в жилищната част на Белия дом.

сн. БГНЕС

Според Байдън резиденцията на президента с голямата морава, високите огради и малката армия охранители е „напълно различна“ от обитаваната допреди четири години от него резиденция на вицепрезидент с площ от 324 декара с възможности за спортуване и работа в уединение.

Пред Си Ен Ен Байдън потвърди, че се е обаждал по телефона на някои от своите предшественици на поста, но отказа да уточни кои. „Впрочем те всичките с едно изключение, също са ми се обаждали“, уточни Байдън.

- реклама -