Джо Байдън

Джо Байдън падна на стълбите на президентския Air Force 1 – ВИДЕО

Инцидент с американския президент. Докато се качваше на Air Force 1 този следобед, Джо Байдън загуби равновесие и на два пъти падна върху стълбите на самолета си.

78-годишният държавен глава започна да се качва бързо по стъпалата към президентския самолет, когато се спъна, но успя да се задържи за парапета. Той се опита отново да се изправи, но отново се спъна и този път падна на коляното си.

Не стана ясно дали падането е обикновен инцидент или е предизвикано от здравословен проблем на американския държавен глава. Преди да се качи на борда на президентския самолет, той застана на вратата и козирува, искайки да покаже, че всичко е наред.

Байдън, заедно с Камала Харис отпътуваха за Атланта, където имат среща с хора от азиатско-американски произход. Президентът и вицепрезидентът искат да демонстрират подкрепата си за общността, която беше шокирана от поредицата стрелби в масажни салони, при които имаше и смъртни случаи.

„Той е добре. Наистина се чувства прекрасно”, заяви заместник-прессекретарят Карин Жан-Пиер пред журналисти по повод препъването на Байдън.

Тя обясни случая със силния вятър, който, по думите ѝ, едва не съборил и нея на стълбичката на самолета.

Ръководителят на пресслужбата на Белия дом Кейт Бедингфилд постна в Туитър съобщение, че президентът „просто се е спънал на стълбите” и не се е нуждаел от медицинска помощ. Тя също заяви, че Джо Байдън се чувства добре

Това не е първият случай, в който стопанинът на Белия дом пада на стълбите на самолета – подобен инцидент имаше и преди месец.

- реклама -