Джо Байдън

Джо Байдън официално прие номинацията на демократите за президент на САЩ

Джо Байдън официално прие президентската номинация на Демократическата партия.

Това съобщава CNN.

В речта си в Делауеър Байдън заяви: „Обединени можем и ще преодолеем този мрачен период в Америка“.

„Настоящият президент отдавна потопи САЩ в мрак“, заяви кандидатът по време на встъпителните си думи, визирайки Доналд Тръмп.

Твърде много гняв, твърде много страх, твърде много разделение. Тук и сега ви давам думата си: ако ми поверите президентството, ще ви поведа към най-доброто нас, а не към най-лошото. Аз ще бъда съюзник на светлината, а не на мрака. Време е ние хората да се обединим, добави той и посочи, че ако Тръмп бъде преизбран „ще бъде това, което е преживяхме през последните четири години“ и попита американците дали това искат за децата си.

Според Байдън Тръмп не поема никаква отговорност и разпалва пламъците на омразата и разделението.

Кандидатът добави, че по време на втори мандат на Тръмп „ще се събужда всеки ден, вярвайки, че работи за себе си, никога за вас“.

„Това ли са Съединените щати, които искате за себе си, за семейството си, за децата си, попита Байдън. Аз ги виждам ги различно: щедри и силни, безкористни и смирени. Заедно можем да възстановим Америка.

По-късно Байдън отдели момент в речта си за приемане, за да благодари на бившия президент Барак Обама: „Ти беше страхотен президент“, обърна се към него кандидатът.

Байдън, който прекара два мандата с Обама, заяви, че децата могат да му се възхищават, добавяйки, че това не могат да направят с Тръмп.

„Президент, на който нашите деца можеха и се възхищаваха. Никой няма да каже това за сегашния обитател на Белия дом “, каза той.

„Никога няма да ви разочаровам“

Преди речта на Байдън беше включено видео, което прегледа живота и кариерата на бившия вицепрезидент, като подчертава ролята му на баща, съпруг и политически лидер.

Децата на Байдън, Ашли Байдън и Хънтър Байдън говориха преди баща им да приеме номинацията.

„Искаме да ви кажем какъв президент ще бъде баща ни. Ще бъде твърд. И честен. Внимателен и принципен. Той ще чува, ще бъде там, когато имате нужда от него. Той ще ви каже истината, дори когато не искате да я чуете. Той никога няма да ви подведе – казаха те заедно.

„Той е страхотен баща и вярваме, че ще бъде страхотен президент“.

- реклама -