Джо Байдън назначи 34 души на временни длъжности в администрацията

Президентът на САЩ Джоузеф Байдън направи 34 временни назначения в новата администрация, докато Конгресът одобри постоянни кандидатури, се казва в изявление, публикувано в сряда от пресслужбата на Белия дом.

„Тези хора, които са почти всички държавни служители с опит, временно ще оглавяват федералните отдели, докато кандидатите за длъжности в кабинета продължават да преминават през процеса на одобрение“, се казва в текста.

Например Дан Смит, директор на Института за външна служба на Държавния департамент, стана временен държавен секретар. Изпълняващ длъжността ръководител на Пентагона – първият заместник-министър на отбраната на САЩ Дейвид Норкуист. Изпълняващ длъжността министър на финансите – Анди Бокол , Монти Уилкинсън е временния ръководител на Министерството на правосъдието на САЩ; Министър на търговията е Уин Когинс, а изпълнаващ длъжността секретар по енергетика – Дейвид Хизенга.

Временният ръководител на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) ще бъде Дейвид Коен, а на американската Национална администрация по аеронавтика и космос (НАСА) ще бъде Стив Юрчик. Постоянното представителство на САЩ при ООН ще бъде временно ръководено от Ричард Милс, а мисията на САЩ в търговските преговори ще бъде председателствана от Мария Паган.

Сенатът на Конгреса на САЩ одобри първия номиниран от Байдън кандидат за поста в новата администрация – Аврил Хейнс стана първата жена, която е директор на Националното разузнаване на САЩ. След това горната камара на американския законодателен орган завърши заседанието си и ще заседава сега само в четвъртък по обяд по местно време.

- реклама -