Джо Байдън, Три морета

Джо Байдън към участниците в „Три морета“: САЩ ви подкрепя във всяка стъпка

САЩ ви подкрепя във всяка стъпка.

Ангажираме се за подобряване на връзките във вашия регион и между институциите.

За да може Европа да изпълни отколешната си цел – да е обединена, да работи и да живее в мир.

Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън във видеообръщение към участниците в Шестата среща на върха на инициативата за регионално сътрудничество „Три морета“.

 

Байдън посочи, че САЩ подкрепя инициативата „Три морета“. Той отбеляза, че тя има невероятен потенциал да се подобри просперитета на този регион и на целия свят.

Демокрациите трябва да докажат, че могат да работят за народите си.

 

Да се инвестира в добра инфраструктура по прозрачен начин, включително чрез инициативите по „Три морета“, да се изкорени корупцията, заяви президентът на САЩ.

Като работите заедно, ще укрепите суверенитета. Ще се укрепи енергийната сигурност и всички граждани на региона ще могат да се конкурират и да процъфтяват, за да може светът да е по-сигурен. За да няма държави, които саботират други с кибер атаки, каза още Байдън.

Можем да го постигнем заедно, заяви той.

Германия с нетърпение очаква укрепването на нашето сътрудничество.

Това заяви президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, чиято страна е партньор на инициативата, заедно със САЩ и ЕК. Той посочи, че всички сме изправени пред едни и същи големи предизвикателства – да се насърчи икономическото възстановяване след COVID-19, да се ускори зелената и дигиталната трансформация и да се обединят усилията за поддържане на международен ред, основан на правила.

Щайнмайер подчерта, че Германия подкрепя напълно целите на „Три морета“ – да се укрепи свързаността, сигурността и добруването на хората. Трябва да се възползваме в пълна степен от потенциала на тази инициатива, отбеляза той.

- реклама -