Джиро, Джирото
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Джирото остана с отбор по-малко заради коронавируса

Мичелтън-Скот се оттегли от Джирото, след като обяви четири нови положителни проби за коронавирус. Обиколката на Италия беше напусната още от Стивън Крусвайк (Йъмбо-Висма) и колоездач от Сънуеб. Крусвайк беше 11-и в генералното класиране, само на 1:24 зад лидера Жоао Алмейда.

Това са положителните проби на колоездачи от 571 направени теста. Има още две положителни – на технически лица от AG2R и Инеос. Тестовете бяха направени в неделя и вчера сутринта. Вчерашният ден беше почивен за колоездачите. Допълнителни тестове ще има утре.

Преди два дни от Джирото се оттегли Саймън Йейтс. Той беше първият колоездач в Мичелтън-Скот, показал симптоми на коронавирус. Йейтс е под карантина в Италия. „За съжаление нямаме избор. Отговорно е да се оттеглим – и към нашите колоездачи и към останалите. За щастлие заразените са с леки симптоми. Ще ги превозим по безопасен начин до места, където ще спазват карантина. Пожелаваме успех на всички и ще се върнем през 2021-а“, заяви мениджърът на Мичелтън-Скот Брент Коупланд.

 

- реклама -