Колоездачът Джино Медер

Колоездачът Джино Медер почина на 26-годишна възраст

Колоездачът Джино Медер е починал в болница в Хур в следствие на раните, получени при тежко падане в четвъртък. Тъжната новина бе съобщена от отбора му Бахрейн-Викториъс.

26-годишният Медер пострада в края на петия етап от Обиколката на Швейцария. На спускането от планинския проход Албула той загуби контрол над велосипеда и падна в дере.

Веднага след падането колоездачът беше откаран с хеликоптер в болницата в Хур. Преди това на място той е бил реанимиран от доктора на състезанието. Въпреки усилията на медицинския екип, Медер е издъхнал днес.

През 2021 година Джино Медер спечели етап от Обиколката на Италия. Същата година той спечели и класирането при младите колоездачи в Обиколката на Испания, като бе пети в генералното класиране. Най-добрият резултат на швейцареца през тази година беше пето място в Париж – Ница.

„Съсипани сме от загубата на Джино. Талантът, отдадеността и ентусиазмът му бяха вдъхновение за всички нас. Той беше не само отличен колоездач, но и прекрасен човек. Поднасяме дълбоките си съболезнования на семейството му. Джино винаги ще бъде част от нашия отбор и ще се състезаваме в негова памет“, заяви директорът на тима му Милан Ерцен.

- реклама -