Парсънс
Джим Парсънс

Джим Парсънс от „Теория за Големия взрив“ е най-скъпоплатеният ТВ актьор

Джим Парсънс от „Теория за Големия взрив“ е най-скъпоплатеният ТВ актьор в света. Парсънс оглави списъка на „Форбс“ с годишна печалба от 25,5 млн. долара. Той получава титлата за втора поредна година благодарение на ролята си на Шелдън в хитовия сериал „Теория за Големия взрив“.

Веднага след него се нареждат останалите звезди от комичната поредица, която разказва за живота на четирима млади учени. Джони Галеки, който влиза в ролята на физика Ленърд, е на второ място с годишна печалба от 24 млн. долара.

Саймън Хелбърг и съпругата му
Саймън Хелбърг и съпругата му

Следват го Саймън Хелбърг и Кунал Наяр на трето и четвърто място със съответно 22,5 млн. долара и 22 млн. долара.

„Теория за Големия взрив“ издигна в класацията на „Форбс“ за най-високоплатени актриси и Калей Куоко, която застана на второ място след София Вергара с печалба от 24,5 млн. за година.

През 2014 година звездите от сериала, който в момента е в своя 10-и сезон, преподписаха договора си с американската телевизия CBS.

По непотвърдена информация Парсън, Галеки и Куоко получават средно по 1 млн. долара на епизод.

Класацията на „Форбс“ за високоплатени мъже на малкия екран продължава с Марк Хармън от сериала „Военни престъпления“ на пето място. Той получава по 20 млн. долара годишно.

Марк Хармън
Марк Хармън

Във втората петица влизат още звездите на ситкома „Модерно семейство“ – Тай Бърел, Джеси Тейлър Фъргюсън и Ед Онийл. Сред другите по-известни имена в класацията са още Кевин Спейси с политическата драма „Къща от карти“, Майкъл Уедърли от „Военни престъпления“ и Дейвид Духовни с “Досиетата Х“.

- реклама -