Джим Кери

Джим Кери – тъжният комедиант

На 56 години Джим Кери може да си позволи да се откаже от комедията. Макар че световната си слава дължи на ролите си в смешни филми като „Маската“, „Ейс Вентура“ и „От глупав, по-глупав“.

Актьорът с налудничавата усмивка е напълно преобразен през последните години.

В редица интервюта, светски събития и изяви Кери се държи доста особено, а още по-странни са нещата, които говори. Мнозина тълкуват поведението му като някаква форма на лека лудост, избила след години на депресия и след самоубийството на приятелката му през 2015 г.

Други пък твърдят онова, което самият актьор споделя – че се е „пробудил“ за възприятия към висш разум и истинската същност на битието.

Актьорът говори за себе си в трето лице, като казва, че Джим Кери е бил един от многото персонажи, които е играл през живота си и, де факто, не съществува – бил е продукт на въображението му.

Кери определя хората като „приятен аромат“ и вибрации, които се носят с присъствието им. В няколко интервюта той обяснява и за вижданията си относно пространството и Вселената, определяйки ги като смесица от енергия, а не нещо обективно и физично.

Някои от тези свои идеи Джим Кери споделя и в документалния филм „Джим и Анди: великото отвъд“ – продукция на Netflix. В нея се преплитат скорошни интервюта на актьора и неизлъчвани кадри от заснемането на „Човек на луната“ от 1999 г.

Роден през 1962 година в провинция Онтарио, Канада, Джеймс Юджийн Кери започва своята забележителна кариера още през 1981 година.
Днес той е познат с енергичните си комедийни изпълнения и е описван като една от най-големите звезди на Холивуд.

Сред най-известните му роли са участията във филмите „Ейс Вентура: Зоодетектив“, „От глупав по-глупав“, „Маската“, „Батман завинаги“, „Лъжльото“, „Шоуто на Труман“, „Човек на луната“ и „Аз, моя милост и Айрийн“.

Той има 2 неуспешни брака и няколко провалени връзки. Една от тях е с Катриона Уайт, която умира след свръхдоза с лекарства през 2015-а. Година след нейната смърт вдовецът на Уайт и нейната майка завеждат дела срещу актьора, като го винят за това, че е допринесъл за смъртта ѝ.

Обвинения, които Кери твърдо отрича като твърди, че проблемите на Катриона са били налице много преди двамата да се срещнат.

Самият Кери признава, че дълго време се е борил с депресията. Експерти отдават на този факт увлечението му към алтернативните учения и окултното.

Въпреки странното си за някои хора поведение, актьорът изглежда в страхотна форма, а настроението и шегите му са също толкова свежи, колкото и преди време.

Почитателите на Джим Кери ще могат да видят актьора в един от новите му комедийни сериали, който ще се излъчи от HBO. Кери влиза в ролята на Джеф Пикълс – водещ на детски предавания и телевизионна икона.

Кариерата му се развива по възможно най-добрия начин, но тогава се появяват проблемите в семейството му. В резултат на това той започва бавно, но сигурно да губи разсъдъка си.

Звучи тъжно, но Джим Кери ще се погрижи и да се посмеем. Може би през сълзи.

- реклама -