Джихадистка булка се върна официално с децата си в Германия

Германска гражданска, заподозряна в членство в „Ислямска държава“, и трите й деца бяха върнати в родината й от Сирия, съобщава АФП.

Жената е първият член на терористичната организация, който се репатрира официално. 30-годишната Лаура Х., от провинция Хесе, пристигнала късно вечерта в събота на летището във Франкфурт с полет от иракския град Ербил. Макар да не е била арестувана при слизането си от самолета, жената остава обект на разследване по подозрение в членство в терористична организация, съобщиха германските власти. Тя е заподозряна и в пренебрегване на грижите за трите й деца.

Паспортът на Лаура Х. е отнет и й е забранено да напуска страната, докато децата й са поверени на грижите на неин близък.

По информация на германски медии жената отпътувала за Сирия през 2016 година от град Гисен, заедно с децата си и своя съпруг – роден в Сомалия американски гражданин. Те е била свързана със салафистки групи (ислямски фундаменталисти) в Германия и е публикувала призиви онлайн за помощи за Сирия, приходите от които всъщност отивали за финансирането на фундаменталистката група.

- реклама -