„Джи Пи Груп“: Всички средства са с ясно доказан и законен произход

Джи Пи Груп позиция тунел Железница

Всички средства, с които „Джи Пи Груп“ и нейните акционери работят, са с ясно доказан и законен произход.Това се казва в изявление на компанията във връзка със съобщение на Специализираната прокуратура от днес за повдигнати обвинения в пране на пари, повдигнати на съдружник в компанията и на техен служител.

Извършването на финансови и банкови операции е обичайна дейност, която не съдържа никакви елементи на престъпление, се казва в позиция на дружеството.

„Длъжни сме да отбележим, че преди близо месец Джи Пи Груп АД заяви в писмен вид до прокуратурата желанието си за пълно съдействие на разследването, но от компанията не бе потърсена официална информация. В подкрепа на горното твърдение в момента на повдигането на обвиненията на прокуратурата са предоставени повече от 1000 страници доказателствен материал за законния произход на средствата.

До момента по случая прокуратурата не е представила никакви доказателства съобразно изискванията на чл. 219 от Наказателно-процесуалния кодекс“, се казва още в позицията на дружеството.