Джерард Бътлър може да чупи орехи със задните си части и още любопитни факти

Един мъж на прага на 50-те. Мъжкар, смелчага, джентълмен и секси хулиган… Той е неустоимият Джерард Бътлър. Ето няколко любопитни факта за него:

Джерард Бътлър убожда окото си с дървен прът по време на репетициите за филма Кориолан.

Четири месеца Бътлър провежда интензивни тренировки за участието си в „300“. 

За да изглежда правдоподобен в образа на спартанския владетел, актьорът преминава през четиримесечен режим с интензивни тренировки.

Резултатът е перфектна физическа форма по време на снимките. Но точно тогава се пристрастява и към болкоуспокояващите. Трябват му месеци, за да спре да разчита на тях.

Сините очи, които ни гледат от екрана, всъщност са сиво-зелени.

През 2013 г. Джерард чупи орехи със задните си части – предизвикателство, отправено му в  немското предаване „Wetten, dass…“ с водещ Маркус Ланц.

Завършва университета в Глазгоу с диплома по право.

Отказва се да прави кариера на юрист, след като е уволнен от адвокатска фирма, седмица преди да бъде квалифициран като практикуващ адвокат. Причината – появил се с махмурлук на работа след големия музикално/театрален фестивал в Шотландия.

Джерард Бътлър пожела да пее с Григор Димитров, и не само.

Преди 2 години актьорът публикува статус в социалните мрежи, с които паказва, че е фен на Backhand Boys – както Григор Димитров, Роджър Федерер и Томи Хаас кръстиха музикалната си банда. Бътлър изяви желание групата да го приеме като ново попълнение.

Избран е от списание Empire за една от 100-те най-секси звезди в историята на филмовото изкуство. В класацията е под номер 10.

На снимките на Мисис Браун (1997) спасява малко момче от удавяне в река Тау и получава „Сертификат за храброст“ от Royal Humane Society.

Не е взимал никакви музикални уроци преди ролята си във „Фантомът на операта“.

Бътлър притежавал „рок енд рол“ гласът, който Андрю Лойд Уебър винаги е искал да озвучава Фантома. Докато разказва за самотата на фантома, актьорът често се просълзява.

- реклама -