Джъстин Бийбър

Джъстин Бийбър не е добре дошъл в Китай заради лошото си поведение

Канадският певец Джъстин Бийбър не е добре дошъл в Китай заради своето „лошо поведение“, съобщиха китайските власти. Причина е, че през 2014 г. изпълнителят посети противоречив японски храм.

Бюрото по култура на община Пекин съобщи, че 23-годишният Бийбър, който до последно има концерт в страната през 2013 г., трябва още много да порасне, ако иска да се върне в Китай.

„Неподходящо е да се въвежда лошо поведение в сценичното изкуство“, посочват още властите. „Надяваме се, че Джъстин Бийбър ще подобри думите и действията си при порастването си и ще стане певецът, когото хората наистина харесват“, се казва още в съобщението.

От Бюрото по култура не посочват конкретно посещението на Бийбър през 2014 г. в токийския храм Ясукуни, който е построен в чест на милионите японци, загинали по време на войни, включително и военнопрестъпници от Втората световна война.

В Азия, храмът се възприема като символ на липсата на покаяние на Токио към своята някогашна империалистическа агресия, жертва на която става и Китай. След посещението си в храма Бийбър публикува извинение до своите китайски почитатели, посочвайки, че е мислел, че мястото е само за молитви.

Бийбър има насрочен концерт в Хонконг през септември, част от турнето му „Purpose Tour“.

- реклама -