Джамбазки

Джамбазки опровергава Сидеров: Не съм гласувал „ЗА“ Пакта за миграция на ООН

Последните два дни г-н Сидеров неколкократно твърди, че на 15 януари тази година, на сесия на ЕП в Страсбург е гласуван Глобалният пакт за миграцията и прилага „разбивка“ на гласуванията на българските представители в ЕП.

Това твърдение не отговаря на истината. Иначе казано, това е лъжа. Лъжа, която светкавично може да бъде оборена, като се извърши една проста проверка чрез следната връзка.

https://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT%20AGENDA%2020190115%20SIT%20DOC%20XML%20V0//BG&fbclid=IwAR2lFyUcIR7Uq02aWl-fuGjXmXltBGRVzm7PGwE8dmlqOLrGgzRy4Un3N84

Това публикува българският евродепутат Ангел Джамбазки на страницата си във „Фейсбук“. Ето какво написа още той:

Въпросната връзка е към дневния ред на пленарната сесия и ясно, неопровержимо и недвусмислено доказва, че подобен документ не е гласуван нито на 15 януари, нито в другите дни от януарската сесия на ЕП. На същото място могат да се проверят какво гласуваните документи, така и поименните резултати от гласуванията. Достатъчни са петнадесет минути време и прилично ниво на владеене на български език.

Повтарям – нито пакт за миграция, нито какъвто и да е било документ, обсъждащ миграция не е бил гласуван нито на 15 януари, нито в останалите дни на януарската сесия на ЕП.

Сидеров

Не искам да вярвам, че господин Сидеров би изрекъл неколкократно една неистина умишлено. Това не би било нито редно, нито почтено в отношенията на коалиционни партньори. Политическите противопоставяния, политическите, дори и личните разногласия са нещо разбираемо, уви това са житейските факти. Умишлено изречената и повтаряна лъжа, която цели да злепостави коалиционен партньор няма място в политиката, такава, каквато я разбирам.

Затова допускам и подозирам, че г-н Сидеров е бил излъган и подведен за наличието на такова гласуване от един пародиен маргинал, не особено умен, но за сметка на това мързелив и нагъл, който го заблуждава и подвежда и по други теми.

В тази връзка, бих искал да припомня на г-н Сидеров една от изстраданите житейски мъдрости на мъдрия български народ, който правилно е забелязал, че от всяко дърво свирка не ставата. Ерго, също толкова вярно е политическото прозрение, че от всеки дудук политик, а гаче ли консерватор, също не става. А особено от един конкретен, който отчаяно иска да продължи да е „ай инвестигейшън, лайк евродепутат“.

На мястото на г-н Сидеров бих потърсил сметка за такава глупава и излагаща го лъжа, проверима от третокласник за десет минути, но непоискани съвети не давам.

- реклама -