Дзампарини и Дибала
Дзампарини се разделя с Паоло Дибала през 2015-а

Дзампарини продаде Палермо за символичните 10 евро

Собственикът на втородивизионния италиански Палермо Маурицио Дзампарини обяви, че е продал клуба за 10 евро. Името на новите собствените на клуба обаче не беше разкрито. За тях се знае само, че са „“базирана в Лондон компания“. 77-годишният Дзампарини обаче заяви, че те ше погасят всички дългове, които възлизат на 22.8 милиона евро.

Най-големият сицилиански клуб изживява тежки времена, като преди две години изпадна от Серия А. В момента обаче Палермо се намира на върха на второто ниво на италианския футбол.

Дзампарини купи клуба през 2002-а срещу 15 млн. евро

Дзампарини купи отбора през 2002-а година срещу 15 милиона евро. „Следващата седмица ще се проведе среща в Палермо. На нея ще присъстват представители на новите собственици, на клуба и на градската управа“, обясни Дзампарини.

„Разделям се с клуба с изключителна тъга, но с мисъл за бъдещето на отбора. Подписах оттеглянето си от Палермо с голяма буца в гърлото. От известно време целта ми е да намеря някой, който ще продължи моята работа с по-голяма финансова сила. Важните цели за отбора могат да се постигнат само със сериозни инвестиции. А аз вече не мога да ги правя“, допълни той.

В 16-годишния му престой в Палермо клубът направи 40 треньорски рокади. Най-големият успех бе завръщането в Серия А през 2004-а след 31-годишно отсъствие от елита.

- реклама -