fresh kitchen herbs and spices on wooden table. Top view

Дворна билка лекува 100 болести (Има я почти във всяка къща + СНИМКА)

Дори не сте подозирали какви сили крие билката зимзелен

Билката притежава способността да успокоява нервната система. Тя разширява мозъчните кръвоносни съдове и премахва главоболието, дължащо се на спазми на тези съдове. Зимзеленът засилва мозъчното кръвообращение, подобрява снабдяването на мозъка с кислород. Малкият зимзелен понижава нивото на кръвната захар.

Освен това тя подпомага бъбреците, като стимулира образуването на урина. Външно билката може да се използва при екземи и кожни изриви.

Проведените експериментални и клинични изследвания показват, че изолираната тотална алкалоидна смес понижава подчертано и продължително кръвното налягане. Към тези ефекти трябва да се добави и влиянието им върху бъбреците. Установено е, че те увеличават умерено тяхната уринообразуваща функция.

Начин на приложение на билката малък зимзелен

Алкалоидите на малкия зимзелен, на основата на които се получават и произвеждат препарати като винкапан, девинкан, кавинтон и др., се прилагат: за лечение на хипертонична болест I и II стадий и специално при нейните церебрални форми; при заболявания, съпровождащи се със спазми на мозъчните съдове; при мозъчна атеросклероза. Добър терапевтичен ефект се наблюдава от тях и при неврогенна и при пристъпна тахикардия.

Народната медицина препоръчва използването на отвара от билката малък зимзелен

1 супена лъжица ситно нарязани листа се заливат с чаша вода; сместа се вари в продължение на 20 минути; получената отвара се изпива за един ден, разделена на 3 – 4 порции.

- реклама -