Пазарджик
сн. 24 часа

Двойният убиец от Пазарджик отива в психодиспансер в затвора

Окръжният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на 30-годишния Иван Николов, който в нощта преди изборите уби по особено жесток начин възрастно семейство, а часове след това простреля с въздушна пушка две жени.

Обвиняемият: Оставете ме в ареста

От думите на прокурора по делото стана ясно, че убийството на възрастното семейство е извършено изцяло от расистки и ксенофобски подбуди.

Задържаният Иван Николов говори пред съда несвързано, но каза, че иска да остане в ареста. Служебният му адвокат обясни, че 30-годишният мъж е на метадонова програма, тъй като е бил наркозависим.

Съдия Александър Александров определи постоянна мярка „задържане под стража“. Той ще бъде пратен на принудително лечение в Специализираната болница за лечение на хора с психични проблеми в затвора в Ловеч.

Протест и напрежение в Пазарджик

По-рано през деня над сто души от града се събраха пред сградата на съда с настояване Николов да не бъде пускан на свобода. Протестираха главно жители на  „Париж махала“ в квартал „Марица“ в Пазарджик, където стана кървавият инцидент. Сред тях бяха и близки на убитото семейство.

- реклама -