На консултации при Радев: ДПС твърдо настоява за предсрочни избори (Видео)

„Вие вече декларирахте, че виждате изход от политическата криза в предсрочни парламентарни избори, но вашата партия е натрупала дългогодишен опит и в парламентаризма, и в управлението на страната, което предполага и една отговорност към българските граждани.

Може ли, според вас, в настоящия момент на дълбоки кризи, страната да си позволи да остане без работещ парламент и как вие виждате вашата роля, на вашата партия, наистина за излизане от тази криза?

Каква е вашата рецепта за намиране все пак на диалог, на консенсус, на необходимите стъпки, които трябва да бъдат извървени, така, че да предотвратим задълбочаването на тези кризи в един период, в който няма да има парламент, ако отидем на вашия вариант, който вие предлагате?“, попита президентът

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС твърдо настоява за предсрочни избори, но ще има конструктивна роля в периода преди тях:

„Политическата логика диктува: тази власт, която е основана на омразата, противопоставянето, разделението и реваншизма, няма как да издържи и тя ще падне рано или късно. Още тогава казахме, че ни предстоят предсрочни избори, но, както и вие казвате, ние сме отговорна политическа партия с 32-годишен опит в българския политически живот. В последните 32 години, в демократична България, в такива кризисни ситуации винаги Движението за права и свободи е играело своята основна отговорна роля. Сега, в момента, ние безспорно заявихме, че, за да бъде променена формулата, по която се конструират изобщо процесите на политическия терен, са нужни предсрочни избори, нужна е нова основа, за да има нова къща. Тя, предишната основа, задава грешен модел, крива къща, но, докато се стигне до предсрочните избори, много е важно какво има да се прави. Ние нашата отговорност има да си я носим и ние не бягаме от нашата отговорност„.

ДПС след консултациите при президента.

Атанасова: Няколко фамилии управляват държавата като частната си фирма (Видео)

ГЕРБ на среща с Радев: Имаме предложения, стига да ни чуят (Видео)

- реклама -