Две жени загинаха при пожар в София

Две жени загинаха при пожар в София, съобщи МВР. Инцидентът е станал около 5.30 ч. Огънят е тръгнал от третия етаж на жилищна сграда на ул. „Хан Аспарух“.

Пожар горя в Курило, евакуация на болните – Flashnews

По първоначални данни пламъците започнали от жилище, но бързо обхванали и по-горните етажи на сградата. Предполага се, че причина огънят да се разрасне толкова бързо е това, че сградата е гредоред. Гасенето на пламъците продължава. Живеещите в сградата са евакуирани.

Пожар горя в хотелски комплекс в Банско – Flashnews

Как се действа при пожар, припомнят от БЧК:

  •  С вода не се гасят: електроуреди, инсталации под напрежение, бензин и нафта.
  • При пожар в сграда изключете газта, електричеството, затворете вратите и прозорците.
  • При преминаване през задимено пространство поставете мокра кърпа на устата и носанамокрете дрехите си, покрийте откритите части на тялото с мокри кърпи. Ако се запали част от облеклото ви, съблечете бързо горящата дреха, ако това е невъзможно загасете чрез обвиване с друга дреха или одеало.
  • Особено опасени, при горене на пластмаси, са токсичните газове. След пребиваване в района на пожара трябва да преминете през медицински преглед.
  • При отравяне с въглероден оксид /СО/ пострадалите се изнасят на чист въздух, разхлабват се дрехите им и се оставят в покой. При рязко спадане на кръвното налягане се прави изкуствено дишане „уста в уста“. На пострадалите се дава топло мляко, минерална вода, разтвор на сода бикарбонат и се транспортират до болнично заведение.
- реклама -