Две седмици карантина за първокласници от Пловдив

Две седмици карантина за класа от училище „Константин Кирил Философ” в Пловдив. Първокласник там даде положителна проба за коронавирус. Родителите му също са с COVID-19. Сградата на учебното заведение премина пълна дезинфекция.

Първокласникът е бил на училище до петък следобед, когато е вдигнал температура и класният ръководител веднага е уведомил медицинското лице в гимназията.

„В петък следобед е почувствало леко неразположено. Медицинската сестра е звъннала на родителите. Насочили са ги за изследване. РЗИ даде предписание да се карантинира и медицинската сестра”, обяви директорът на СУ „Св.Св. Константин Кирил Философ“- Пловдив Елена Костадинова.

Цялото семейство е изпратено от личния лекар да се изследва. Родителите също са с коронавирус. „Майката твърди, че са спазвали всички противоепидемични мерки, тъй като в семейството имат и бебе”, допълни Костадинова.

От днес класът на заразения ученик – 23 деца, заедно с преподавателите, не са на училище. Те ще останат под карантина в домовете си за две седмици.

До момента в Пловдив това е втори случай на карантиниран клас. В петък третокласник от друго училище също се оказа с положителна проба за коронавирус. Според Регионалното управление по образование и при двата случая децата са се заразили извън училище. В двете учебни заведения дезинфекцията е засилена. Класните стаи ще останат запечатани за 48 часа.

- реклама -