Две денонощия в община Доспат няма ток. Проходът Пампорово е отворен – само за коли с вериги!

Проходът Пампорово вече е отворен за преминаване, но само с вериги. Отворен е и пътят от Пампорово към Смолян. Ситуацията в област Смолян започва да се нормализира след обилните валежи.

Остава затворен прохода Превала за почистване, затворен е и пътят Пампорово – Стойките, както и пътят Смилян – Рудозем.

Все още има места без електричество, аварийни екипи и повече от 120 човека работят за отстраняване на аварията в областта. Доставени са и 10 генератора за електричество.

Бедствено остава положението в община Доспат. Повече от 40 часа населените места са без ток. Няма бедстващи хора. Заради липсата на ток в три села може да спре водоподаването.

Пътищата в областта вече са почистени от снега и са проходими. Паднали дървета са съборили стълбове на далекопроводи и от там идва проблемът с електрозахранването.

Усложнена беше обстановката и в Благоевградско в събота. Днес пътят за Банско е изчистен до асфалт.

В община Баните ситуацията продължава да бъде усложнена.

В района се образуваха свлачища, които затрупаха коли и постройки. Хората призоваха институциите за помощ, за да се изградят подпорни стени, които да спрат свличането на кална маса. Има опасност и за къщите, които вече се пълнят с вода.

Общината оняма пари и разчита на междуведомствената комисия от Министерския съвет, която да помогне за възстановителните работи. Втори ден няма ток в три села в района.

- реклама -