Двама вицепремиери и 10 министри на контрол в НС

Двама вицепремиери – Томислав Дончев и Екатерина Захариева, както и 10 министри са записани в програмата на петъчния парламентарен контрол.

Първи в програмата е Томислав Дончев, към когото има въпрос относно изпълнение на разпоредби от подзаконовата нормативна база в областта на електронното управление, във връзка с електронния обмен на документи в администрацията. Външният министър Екатерина Захариева ще отговори на три въпроса, единият от които относно мултидисциплинарната комисия по исторически въпроси.

Към финансовия министър Владислав Горанов има въпрос относно българския ангажимент по покриване на част разходите на Европейския стабилизационен механизъм. Един е въпросът и към вътрешния министър Младен Маринов. Въпрос има и към социалния министър Бисер Петков, който ще отговори за реалността на възможностите за интеграция, трудова и социална, на хората, страдащите от деменция. В програмата на контрола е и здравният министър Кирил Ананиев, към когото има два въпроса – за център „Фонд за лечение на деца“ и за възможности за осигуряване на спешна медицинска помощ. В контрола ще участват още енергийният министър Теменужка Петкова, образователният Красимир Вълчев, регионалният Петя Аврамова, транспортният Росен Желязков, икономическият Емил Караниколов и Боил Банов, министър на културата.