Двама убити и двама ранени при нападения с нож в Мелбърн

Двама души бяха убити, а други двама бяха ранени при серия от нападения, извършени от въоръжен с нож мъж в източния австралийски град Мелбърн. Нападателят е застрелян при опит да бъде арестуван, съобщи в четвъртък полицията на щата Виктория.

В изявление на органите на реда се казва, в нощта на сряда срещу четвъртък полицията в Мелбърн е получила съобщение за мъж с прободни рани, открит в един от източните квартали на града. Екипът, който пристигнал на мястото, оказал първа помощ на жертвата, но мъжът починал при пристигането си в болницата. По време на проверката на обстоятелствата на инцидента е установен заподозрян за нападението, който се съпротивлявал по време на ареста и е застрелян от полицейските служители.

Според разследването, по-рано вечерта заподозреният е извършил серия от нападения на минувачи по улиците на града, ранявайки полицай и две жени, едната от които също по-късно е починала в болницата, а втората е в критично състояние.

Според Греъм Аштън, комисар от държавната полиция, нападателят, човек, чиято самоличност вече е установена, няма връзка с терористични организации и няма престъпно минало. В момента разследващият екип установява точните обстоятелства и при трите инцидента и мотивите на престъпника.

- реклама -