МВР обир Люлин каса офис задържани

Двама рецидивисти са задържани за обир в „Люлин“. Издирва се трети, който е ранил полицай и избягал

Двама рецидивисти са задържани за обир в ж.к. „Люлин“ в София.

Третият от тях успял да избяга, след като при задържането ранил служител на реда. Той е обявен за общодържавно издирване, съобщават от МВР.

Оперативните действия започнали в ранните часове на 11 декември на територията на София. Те са предприети непосредствено след сигнал за грабеж в столичния квартал „Люлин“ и извършен на място оглед. По първоначални данни в престъплението  са участвали четирима маскирани мъже. Двама от тях проникнали в офиса на фирмата, намиращ се на втория етаж на сградата. След сила и заплаха към охранителя на фирмата, те отнели метална каса с 10 000 лева, и я са я изнесли през  прозорец на същия етаж. Другите двама я поели и натоварили в откраднат автомобил.

МВР обир Люлин каса офис задържани

В хода на операцията са установен трима от извършителите на престъплението.

Задържани са С. И. /42 г./, криминално проявен и осъждан, и Н. И. /41 г./- криминално проявен и осъждан у нас, и в други страни от ЕС. Третият – К. П. /42 г./- с прякор Мраморския, оказал яростна съпротива при задържането , ранил един от служителите на ГДНП и успял да избяга. Той е обявен за общодържавно издирване.

В рамките на проведените процесуално-следствени действия на адреси, обитавани от тримата, са открити множество доказателства, сочещи съпричастността им към грабежа, както и към други кражби, извършени на територията на столицата и страната. Намерен е и автомобилът, с който са превозвали откраднатата каса, установено е, че той е бил с номера от друга кола, за която няма данни да е противозаконно отнета. Според събраните до този момент данни, само за последните две седмици,  групата е реализирала „печалба“ от 160 000 лева. 

Софийска градска прокуратура е привлякла С.И. и Н.И. като обвиняеми за извършения грабеж от офис на фирма в София. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Подробности по разследването оповестиха старши комисар Константин Димитров, зам.-директор на Главната дирекция „Национална полиция“ , старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР, Емилия Русинова, градски прокурор на София и Зорница Таскова, говорител на Софийската градска прокуратура.

По случая полицията издирва К. П. /42 г./- с прякор Мраморския.

Той е оказал яростна съпротива при задържането, ранил е единия от полицаите и е успял да избяга. До момента се укрива.

Хората, които имат допълнителна информация за издирвания, могат да сигнализират на тел.112 или в най-близкото районно управление на МВР.

Анонимността им е гарантирана!

 

- реклама -