полицаи
снимка: lap.bg

Двама полицаи бяха ранени от бомбичка на мача Левски – ЦСКА, десетки фенове са задържани

Двама полицейски служители пострадаха, след хвърлена бомбичка от публиката на сектор „Б“ по време на мача Левски – ЦСКА тази вечер

Те са откарани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

Ранена е полицайка, която има опасност да загуби зрението на едното си око. Тя се оперира по спешност в ИСУЛ. Униформената се е намирала в един от входовете на стадиона заедно със свои колеги. Хвърлената бомбичка е счупила стъклото на вратата. Парчета от въпросното стъкло са попаднали в окото й.

По този повод е проведена полицейска операция, при която на изходите на стадиона зрителите са пропускани да излизат един по един при щателна проверка.

Задържани са голям брой лица, чиято съпричастност към деянието предстои да бъде установена. „От камерите имаме описание на външния вид на извършителя. Всички, които отговарят на това описание, са отведени са разпити в районното управление. Работим по горещи следи и веднага опитваме да установим всички лица, които отговарят на описанието като дрехи и външен вид„, заяви заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

полицаи

Други деветима футболни фенове са задържани преди, по време и след дербито в София, съобщиха от МВР

10 души във видимо нетрезво състояние не са допуснати на стадиона, защото били във видимо нетрезво състояние.

- реклама -