Парма
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Парма обяви двама играчи с коронавирус

Двама играчи от Парма са дали положителен тест за коронавирус и са били поставени в изолация. Новината обяви клубът от Серия А. Това е поредният удар по надеждата за рестарт на сезона в Италия. През седмицата случаи на коронавирус имаше още във Фиорентина, Сампдория и Торино.

Само два дни преди планираните предстоящи групови тренировки, Парма обяви, че всички футболисти и персонал са били тествани чрез кръвни проби. Всички тестове са били отрицателни с изключение на двама играчи, които са безсимптомни.

„И двамата бяха положителни на първия тест и отрицателния на втория, който беше извършен 24 часа по-късно“, казва Парма в изявление. „Въпреки това играчите, както в отлично състояние, така и безсимптомни, са незабавно изолирани. Клубът ще ги наблюдава постоянно“, се казва в изявлението на Парма.

Клубовете от Серия А предложиха 13 юни като дата шампионата да бъде рестартиран. Съществува обаче спор с настояването на правителството за карантина за целия екип и персонал, в случай на положителен тест. Италианските клубове предпочитат германския модел, при който само заразеният е под карантина.

- реклама -