Гълъбово

Двама от задържаните след безредиците в Гълъбово остават в ареста (СНИМКИ)

Районната прокуратура в Гълъбово привлече като обвиняеми двама мъже на 34 години за хулиганство с особена дързост и цинизъм при условията на опасен рецидив, съобщиха от държавното обвинение. По-рано бе съобщено, че петима роми, сред които трима рецидивисти с няколко присъди и един непълнолетен, са задържани вчера в ромската махала на Гълъбово. 

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Прокуратурата внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Към 14.24 часа вчера е получен сигнал за силна музика, идваща от махала в гр. Гълъбово. Пристигналият полицейски екип установил на място пияна компания, а звуците идвали от инсталирана подвижна тонколона.

Снимка: БГНЕС

При последвало полицейско разпореждане за спиране на музиката и представяне на документи за самоличност, събралите се не само отказали категорично, но и започнали да се държат агресивно и арогантно – хвърляли камъни, заканвали се.

На място били изпратени допълнително сили на реда. Установени и задържани са инициаторите – петима местни жители, трима от които осъждани.

- реклама -