банкомат

Двама молдовци са взривили банкомата в Пловдив, единият избяга

Двама молдовски граждани стоят зад взрива на банкомат този уикенд в Пловдив, съобщи наблюдаващият прокурор Румяна Калеева. Откраднатата сума е около 215 хиляди лева, като част от парите са били намерени. За съжаление повечето са обгорели в следствие на взрива.

Единият извършител е задържан, другия е избягал извън България

Арестуваният е криминално проявен и издирван от молдовските власти. Имената и на двамата ще бъдат пуснати в системата на Европол. Към момента полицията не разполага с данни къде се намира вторият обирджия, който е избягал и вече е напуснал страната.

„Стигнахме бързо до неутрализирането на тази група. Те извършват престъпления и бързо напускат страната, която прави бандата трудна за задържане. Помогна ни видеонаблюдението, изградено в големите градове“, посочи главният секретар на МВР Младен Маринов.

Оказва се, че двамата са извършили и обир на банкомат в София. Използвали са същите способи, както и същата кола, чиито номера са били крадени. Интересното е, че при взрива на банкомата в Пловдив е използван пропан бутан при чието използване има голяма опасност извършителите да се самонаранят.

Молдовецът е задържан на автомивка край Бургас, където се е опитвал да прикрие следите по колата, използвана за обира. В него са намерени близо 88 хиляди от откраднатите пари. Той се опитал да ги пласира в чейндж бюра из морските курорти.

- реклама -