коронавируса паника истерия страх

Двама китайци с коронавирус в Италия, в Германия потвърдиха за пети заразен

Италия потвърди за двама болни от коронавирус в страната. Те са китайски туристи от Ухан, които са пристигнали в страната преди няколко 10 дни. Те са изолирани в център по инфекциозни заболявания в Рим. Италианските авиолинии забраниха полетите от и до Китай.

Пети случай на заразен с коронавируса е потвърден в южната германска провинция Бавария. Пациентът е работил в същата компания, както и останалите четирима души, които са се заразили от колега, който наскоро се е върнал от командировка в Китай. Това потвърди предаването на вируса от човек на човек в страната.

Другите заразени са трима мъже и жена, които работят за германския доставчик на авточасти Webasto.

До настоящия момент никой друг служител, който работи във фирмата, не е показал положителен тест за вируса, заявиха представители на баварските здравни служби.

И Турция спира полетите до Китай, пилоти от целия свят в ужас от коронавируса

Американски пилоти подадоха иск срещу American Airlines, за да принудят компанията да спре полетите до Китай заради избухналата там вирусна епидемия, съобщи АФП.

Новият коронавирус е заразил 8000 души и до момента е причинил смъртта на 170 души в Китай, а случаи на респираторни заболявания са регистрирани включително в САЩ.

Основните авиокомпании по света са спрели или рязко намалили услугата до Китай, включително американските превозвачи United и Delta.

Множество други големи превозвачи, които обслужват Китай, включително British Airways, Air Canada и Lufthansa са решили да преустановят полетите. От днес към тях се присъединяват и Turkish Airlines, които съобщиха, че спират полетите до азиатската държава до 9 февруари.

Световната здравна организация снощи обяви епидемията в Китай за глобална заплаха за световното здраве. Агенцията на ООН обаче не препоръча ограничения за пътуване или търговия.

- реклама -