Двама кандидати за еврокомисар, от ПП е Лорер

Двама кандидати за еврокомисар, от ПП е Лорер. Мария Габриел: ГЕРБ ще има своята кандидатура за еврокомисар. Първи номинации за нов български еврокомисар. Политици от „Продължаваме Промяната” потвърдиха за NOVA, че тяхното

предложение ще бъде Даниел Лорер.

ГЕРБ ще има своята кандидатура за еврокомисар, това пък съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, която разговаря в Брюксел с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

„Това, което е важно е, че България ще излъчи двама кандидати, които трябва да имат качествата за това, достойно да отстояват мястото на българския комисар и това е, което искаме. Аз искрено вярвам, че България

ще излъчи двама кандидати, които ще имат

своето интервю с президентката на ЕК и след това всички ще следим за ресора и начина, по който този процес ще се случи възможно най-бързо, защото повече от всякога България има нужда от своя комисар“, посочи Габриел, цитирана от БНТ.

„До края на седмицата ще трябва да се

обсъди името, което да е силна кандидатура, способна да влезе с летящ старт“, каза Мария Габриел и уточни, че не е важно дали ще е мъж или жена.

Снощи тя разговаря с председателя

на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Двете са обсъдили приемането на България в Шенген и еврозоната, както и темата за новия български еврокомисар.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено