Италия Иския земетресение

Двама души загинаха при земетресение на италианския остров Иския

Двама души са загинали при земетресението, което нощес разлюля италианския остров Иския.

Трусът е бил със сила 3,6 по Рихтер и е бил регистриран малко преди 21 часа местно време.

Първата жертва е загинала при срутването на мазилка на църквата. В неизвестност са три деца на възраст 17 месеца, на 4 и на 6 години. Предполага се, че са блокирани в срутила се къща. От италианския геоложки институт съобщиха, че трусът е станал на дълбочина 10 километра. Преди около 130 години на острово е имало силно земетресение, което отнело живота на повече от 2000 души.

Медици, цитирани от AP твърдят, че около 20 души са получили леки наранявания. В град Казамичола Терме, където са основните разрушения и откъдето са двете загинали жени, местните се страхуват да се прибират по домовете си и са прекарали нощта под открито небе.

Италианската обществена телевизия РАИ съобщи, че трима души са ранени, а за други 20 няма информация. Властите се опасяват, че под срутените къщи може да има хора.

Туристи, почиващи на Иския, се опитват спешно да напуснат острова в Тиренско море, съобщават местни медии. На остров Иския, чиято численост е около 40 хил. души, в пика на летния туристически сезон през август обикновено се очакват около четвърт милион туристи.

- реклама -