Двама души са пострадали при катастрофа на пътя между Симитли и Железница-СНИМКИ

Съпрузи и пътуващите с тях три деца се отърваха по чудо, след като лекият им автомобил се преобърна по таван на третостепенен път в благоевградско.

Пътният инцидент стана в 14.45 часа днес на около километър преди село Железница. Лекият автомобил, движещ се от Симитли към село Железница, след плавен десен завой се удря в дясната мантинела, преобръща се по таван, след което се влачи по асфалта още 15-на метра.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Лекият автомобил „Субару” е управляван от 49-годишния съпруг, той и жена му, на 47 години, са транспортирани до МБАЛ-Благоевград с две линейка на спешните центрове в Симитли и Благоевград. Мъжът е с травма на крака, а жената с контузно-разкъсна рана на главата.

Пътуващите в автомобила три деца са на 10, 14 и 16 години.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Те пътували на задната седалка и не са пострадали

Пътят Симитли – Железница е успореден на главен път Е-79, но минава от другата страна на река Струма. Той е като „влакчето на ужасите”, тъй като след Симитли и преди Железница има два остри завоя, между тях пътят е прав, но с няколко изкачвания и спускания, а между тях гърбици, които играят ролята на трамплини при по-високи скорости.

Причините за пътно-транспортното произшествие, завършило само с двама леко ранени, са в процес на установяване.

- реклама -