канабис

Двама братя въртели плантацията с канабис край Созопол – СНИМКИ

Двама братя, които са криминално проявени въртели огромната плантация с канабис в созополското село Зидарово.

В операцията по разкриването й са участвали служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас съвместно със служители от «Специализираните полицейски сили», бургаската жандармерия, отдел «Разследване», сектор «Базова научно-техническа лаборатория» и Първо, Четвърто и Пето Районни управления – Бургас.

Нивата се разпростира върху парцел от 2 600 кв.м.

Братята, които са на 32 и 38 години отглеждали конопени растения, съдържащи високорискови наркотични вещества. При последвалите процесуално-следствени действия са фиксирани над 2 500 растения с различна височина между 1,5 и 2,5 метра. Открита е напоителна система, състояща се от три горивни генератора, множество маркучи и кранове с различна големина, имащи за цел да изпомпват вода от разположен в близо естествен водоизточник, с която да се напоява нивата. Иззети са и множество лопати, кирки, вили, чували със земеделски торове и др.

В непосредствена близост до нивата са открити две заграждения, пригодени за «сушилни», от които са иззети близо 40 растения. Установено е и помещение с голямо количество сух канабис.

Братята Стамен и Димо са задържани за срок до 72 часа. Прокуратурата ги обвини в засаждане и отглеждане на марихуана

Предстои Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение спрямо обвиняемите.

- реклама -