слепи

Двама братя, слепи по документи, карат луксозни коли в Плевенско

Двама братя, слепи по документи, карат луксозни коли в Плевенско, предаде Нова телевизия. Двамата мъже от град Долни Дъбник шофират, въпреки че притежават ТЕЛК за слепота и 100% чужда помощ.

Братята се казват Горан Станев и Станьо Маринов и дори имат влезли в сила актове и присъди за шофиране на автомобил без шофьорски книжки. А нямат свидетелство за правоуправление заради диагнозите си.

„Не твърдим, че документите им са фалшиви. Има си разследващи органи, сезирали сме плевенската полиция, отдел Икономическа полиция, спецпрокуратурата работи по този случая. Според кадрите обаче тези хора не се нуждаят от 100% чужда помощ. Имат някакво заболяване, но не е такова”, коментира репортерът Тина Ивайлова. „Автомобилите са на тяхно име. Имат много съставени актове”.

„Братята са известни по едно мегадело за пране на пари. Те двамата, майка им, баща им и сестра им са осъдени на общо 41 години на 2 инстанции. Преди дни майката бе ескортирана в Сливенския затвор, ще лежи 8 години”, обясни още Ивайлова.

По думите ѝ майката е осъдена за измами над чужденки, извършени между 2009-2013 г. „Измамите са общо 212. Това дело е за 3 измами за 4 милиона лева. Мамила ги е, че ще им развали черна магия, ще ги избави от проклятието на близките им”, разказа Тина Ивайлова.

- реклама -