двама биатлонисти
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Двама български биатлонисти са под карантина

Двама български биатлонисти са поставени под карантина в лагера в Контиолхти. Това съобщи президентът на федерацията Екатерина Дафовска. Причината е положителен тест за коронавирус на Десислава Стоянова.

Десислава се присъедини към българските национали в Контиолахти в петък. Тя започна по-късно подготовка за сезона, като задачата ѝ беще да помогне на женския ни състав в щафетата при преследване на Олимпийски квоти за Пекин 2022. Преди време Стоянова е прекарала коронавирус, симптомите са отшумели. Пробата ѝ от вчера във Финландия обаче е индикирала наличие на вируса.

„Преди да отпътува от България Десислава премина нов тест и той бе отрицателен. В това отношение БФ биатлон е спазила стриктно разпоредбите. Но ето че в Контиолахти тестът ѝ отново е положителен,“ коментира Дафовска.

Стоянова е поставена под карантина от IBU и финландските власти до 5 декември 2020 г. Под карантина за една седмица е поставен и Димитър Герджиков. Атлетите отдавна живеят на семейни начала и имат дете. Съответно по време на състезания и лагери те са настанени в една стая.

- реклама -