Калабрия

Двама българи загинаха, а трима са тежко ранени при катастрофа в Калабрия

Двама българи са загинали, а други трима наши сънародници са тежко ранени при челен сблъсък на два автомобила в Калабрия.

При инцидента са ранени и четирима италиански граждани. Според медиите в Калабрия катастрофата станала рано днес сутринта на провинциален път до Кориляно Росано, близо до град Козенца. Двата автомобила са се сблъскали челно. В тях са пътували четирима италианци и петима българи, съобщи бТВ.

Сред ранените италиански граждани има две момичета на 16 и 21 г. Колите били буквално размазани. И и петимата българи били притиснати в смачканата кола и трябвало да бъдат измъкнати с помощта на дошлите на място пожарникари. Двама от пътниците загинали на място. Останалите трима българи, както и четиримата италианци от другата кола били транспортирани в болница. Единият от ранените бил транспортиран с хеликоптер.

Според медиите в момента се установява идентичността на убитите и ранените българи, тъй като не са имали паспорти у себе си. В района на Калабрия работят много мигранти, предимно земеделска работа. Предполага се, че единият от загиналите бил 25-годишен баща на 4 деца.

Българите пътували с „Алфа Ромео 147“, а италианците с „Опел Корса“.

- реклама -