Два ТИР-а затвориха пътя от Дунав мост към София

Катастрофа между два ТИР-а с българска регистрация затвори пътя от Дунав мост към София. Инцидентът е станал тази сутрин около 4 часа, пострадал е единият шофьор, предприел неправилна маневра. Той е откаран в болница с пукнато ребро.

tir3Катастрофата е предизвикана от камион „Скания“, който решава да направи ляв завой в нарушение, въпреки поставените на две места по трасето забранителни знаци за подобна маневра. Най-вероятно водачът е искал да се нареди на опашката на ТИР-ове в посока Дунав мост, не е подал и мигач.

При завоя той засича камион „Волво“ и двата ТИР-а се удрят. Спирачните следи са повече от 10 метра, а шофьорът на „Волво“-то казва, че се е движил с не повече от 60 км/ч, което може да се провери по тахошайбата.

tir1При удара двата камиона са се заклинили един в друг и са препречили напълно движението по булеварда в посока София.

От 4 часа полицейските патрули са пренасочили трафика в локалното платно, а механици се опитват да приведат в движение „Скания“-та, за да може да бъде изтеглен поне единия камион и да се освободи частично платното.

tirПри удара в двигателния отсек на „Волво“-то са скъсали кабели и маркучи, поради което механиците се въздържат да запалят двигателя, за да не хвръкне искра.

Очаква се до обяд движението по международното шосе да бъде възстановено.

- реклама -