Два ТИР-а и бетоновоз се сблъскаха край Враца, има ранени

Пътят Враца – Лиляче е затворен, използва се обходен маршрут, съобщиха от АПИ

Пловдив Поповица Плевен детето волтова дъга маршрутка Бяла Слатина Варна катастрофа жеги

Три тежкотоварни автомобила се сблъскаха край Враца в зрелищна катастрофа. Сигналът за инцидента, който е станал на Криводолско шосе, при разклона за село Лиляче, е подаден около 20.30 часа. Първоначално беше съобщено, че в катастрофата са участвали четири камиона, като два от тях са чуждестранни.

По първоначална информация полски гражданин, управляващ камион, е влязъл с висока скорост в завой. Загубил е контрол над тежкотоварното возило, което навлязло в лентата за насрещно движение. Последвал сблъсък с цистерна със софийска регистрация и пловдивски ТИР. Сблъсъкът е бил толкова силен, че единият камион се е катурнал встрани от пътното платно, другият е изцяло с изсипан товар, а бетоновозът е запречил на кръстовището към селото.

сн. БулНюз
сн. БулНюз
сн. БулНюз

Тежкотоварните автомобили, пометени от поляка, са изхвърчали извън пътя.

Двама от шофьорите са откарани с две линейки към спешния център във Враца. По първоначална информация състоянието на мъжете е тежко.

Петима пожарникари са рязали смачканите ламарини на кабината на пловдивския ТИР, за да извадят водача.

На местопроизшествието пристигнали три екипа на полицията и две пожарни. Пътят за Криводол е изцяло блокиран и движението се отбива още на обходния път на Враца. Това е основното трасе, по което е отбито движението от главния път Е 79 заради ремонта на моста край село Краводер.

Причините за тежкия пътен инцидент все още не са ясни. Възможни са различни версии – несъобразена скорост, влажен път и силен вятър. Цялото пътно платно е покрито с части от смачканите камиони и с разпилян товар от ремаркетата им.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че заради инцидента временно се ограничава движението по път III-101 Враца – Лиляче. Движението се осъществява по обходен маршрут през път I-1 Враца – Краводер до разклона за Бели Извор – Власатица – Лиляче. Движението се регулира от пътна полиция.

Снимки: БулНюз