Цветан Цветанов, "Републиканци за България", партия, подписи, Технократи за България
сн. БГНЕС

Два месеца след създаването си: Партията на Цветанов започна да се клонира

Експертен екип се отделя от партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“, за да създаде свой партиен проект, който ще се нарича „Технократи за България“.

Новата структура ще работи за ускорена модернизация на българските общество и икономика.

На „пазара на идеи“ не се предлага реалистичен технократски партиен проект с ясни визия и стратегия за ускорен икономически растеж, а това е обективно незаета ниша в българското политическо пространство.

Новият политически проект ще се позиционира в център-дясно и ще търси взаимодействие с „Републиканци за България“, „Демократична България“, както и с др. десни и центристки партии на базата на споделена ценностна система и сходство в целите, казват експертите, съобщава OFFNEWS.

Според тях решението на основния проблем на България – бедността, може да се случи чрез прилагане на конкретна методика за ускорено развитие в контекста на новите реалности и високите технологии. Динамиката на последните събития изискват управлението на държавата да е в реално време, а това може да се реализира чрез административна миграция към Облачен технологичен модел с асистиране от изкуствен интелект алгоритми.

Визираните обстоятелства са причината експертите от „Технократи за България“ да инициират публична дискусия като част от планирана кампания за информиране на обществото за необходимостта от изграждане на Държавен облачен хъб. Кампанията ще стартира в началото на тази година, включвайки серия от инициативи и уебинари/семинари.

На по-късен етап ще бъдат създадени работни групи във всички по-големи градове на страната, на които ще бъдат поканени да вземат участие представители на работодателските организации:

КРИБ, БТПП, БСК, АИКБ, ССИ, Българския съюз на частните предприемачи „Възраждане“, както и водещите компании от ИТ сектора, граждански сдружения и всички заинтересовани лица.

„Технократи за България“ застават зад и лансират в публичното пространство идеята, че Държавна агенция „Електронно управление“, която е ресорната структура, е необходимо да се заеме със стратегическата задача по създаване на Държавен облачен хъб, който да се превърне в основен стълб на националната сигурност и устойчивото развитие на страната ни през следващите няколко десетилетия, както е заложено в Европейските директиви, ратифицирани от РБ и националната програма за електронно обслужване, казват технократите.

И обещават ускорената модернизация на общество и икономика да са пряко следствие от изграждането на държавна облачна инфраструктура със съответната миграция на всички административно-правни и данъчни услуги.

- реклама -