Лигата на Конференциите, УЕФА
Снимка: УЕФА

Два мача от Лигата на конференциите били уредени или манипулирани

Два мача от първия квалификационен кръг в Лигата на Конференциите са посочени от УЕФА като такива със съмнителен краен изход. Причината – подозрителни модели на залагане.

Единият от тях е между Алашкерт и Арсенал Тиват. Арменците спечелиха с 6:1 срещу черногорците и продължиха напред с общ реултат 7:2. Другият мач също е реванш от първия кръг – между РФС Рига и Македония Гьорче Петров. Латвийците спечелиха с 4:1 след 1:0 в първия двубой.

От информацията не се разбира дали става дума за натрупване на суми за определен залог или пък за необичайно голямо движение на коефицент по време на мача.

„В съответствие с дългогодишната си практика УЕФА се въздържа да коментира разследвания или дори съществуването на такива потенциални проверки на предполагаемо уреждане на мачове, за да не се компрометират самите процеси на разследване“, се казва в отговор на УЕФА.

Въпросните два мача се играха на 20-и юли. Алашкерт РФС Рига отпаднаха в следващия кръг на турнира.

„Нашият отбор винаги си поставя само най-високи стандарти на терена и извън терена. Принципите на почтеност са водещи в нашата философия. Доказваме се на терена според силите си“, се казва в изявление РФС Рига. Останалите три отбора отказаха да излязат с официално становище.

- реклама -