Рим

Два автобуса от градския транспорт се подпалиха в Рим (СНИМКИ)

Два автобуса от градския транспорт се подпалиха днес в Рим, предизвиквайки лека паника и саркастични коментари от недоволни хора, някои от които сравниха компанията за градски транспорт с групировката „Ислямска държава“, предаде ДПА.

Автобус номер 63 е избухнал в пламъци тази сутрин близо до фонтана Треви, заяви националната противопожарна служба.

Според агенция АНСА пътниците и шофьорът са били благополучно евакуирани, но жена, която вървяла близо до автобуса, е била откарана в болница с леки рани.

Жена, която се намирала близо до мястото, каза, че чула силна експлозия и видяла голям облак дим и хора, които бягали и крещели.

По-късно през деня автобус, пълен с ученици, се е подпалил край училище в римското предградие Кастел Порциано, съобщи в. „Месаджеро“. Няма информация за пострадали.

„Това не е ИДИЛ, това е АТАК. Което е по-лошо“, написа потребител в Туитър – един от мнозината, които сравниха екстремистката групировка с компанията за градски транспорт на Рим – АТАК. „ИДИЛ обявява, че променя името си на АТАК: „Това е много по-ужасяващо“, заяви в Туитър сатирикът Лука Ботура, който пише за в. „Република“.

Компанията за градски транспорт на Рим каза, че първият автобус е бил на 15 години и е „напълно унищожен“. Причините за злополуката ще бъдат разследвани.

Пожарите привличат вниманието към тежкото състояние на градския транспорт в Рим.

Според синдикалисти около 30 процента от наброяващите 1900 – 2000 автобуса на компанията за градски транспорт, обявена в несъстоятелност миналата година, са негодни за пътуване, а средната възраст на нейния автопарк е 14 години, при положение че европейският стандарт е 7-8 години.

Източник: БТА

- реклама -