ЦСКА-София

Дузпа спря ЦСКА-София при 1:1 със Зоря

ЦСКА-София стигна само до 1:1 срещу украинския Зоря Луганск в третия предварителен кръг в Лига Европа. Това означава, че българският тим задължително трябва да вкара гол в ревашна след седмици, ако иска да продължи напред. Съответно – сценарият от визитата на Осиек преди седмица ще трябва да бъде модифициран. 

Тимът на Люпко Петрович направи добро първо полувреме, като държа съперника далеч от вратата си. Освен това червените вкараха гол от първата си атака. Кристиян Малинов намери Евандро в наказателното поле, а бразилецът прати топката в мрежата с левия крак – 1:0. Ранното попадение бе идеално за домакините. Те се прибраха назад, точно по плана на Петрович. Той обаче бе драматично нарушен в края на първата част. Тогава реферът Шарер отсъди дузпа за игра с ръка на Раул Албентоса. Топката се отби в тялото на испанеца и срещна ръката му, която беше допряна в тревата. Юрченко стреля точно за 1:1.

ЦСКА-София нямаше чисто положение след почивката

След почивката Петрович пусна в игра Фабрини на мястото на защитника Турицов. През второто полувреме обаче червените така и не стигнаха до чисто положение. Зоря действаше стабилно в защита и в големи периоди държеше топката далеч от наказателното си поле. В добавеното време Али Соу поиска дузпа, но такава нямаше.

- реклама -