Фенове на Дунав за съдията: Незабавно изхвърлете Валентин Железов

ФК Дунав подаде жалба срещу съдийството на мача с Верея. Това съобщи председателят на УС на русенския клуб д-р Симеон Симеонов.

Старозагорският тим спечели с 1:0 на своя стадион „Трейс Арена“

Попадението обаче дойде, след като нападателят Амаду Сукуна игра с две ръце. Малко по-късно остана съмнение и за игра с ръка в наказателното поле на старозагорския тим от страна на бранителя Здравко Илиев, но Валентин Железов и колегите му от съдийската петорка подминаха и тази ситуация. Междувременно при една ситуация в 21-ата минута Юлиан Ненов бе изведен сам срещу Иван Караджов и бе изблъскан в гръб от Костадин Слаев, но последва само жълт картон за защитника. За сметка на това в 41-ата минута за нарушение в централната част на терена втори жълт и респективно червен картон получи Михаил Милчев, което наложи прекрояване на подреждането в дунавските редици. Заради съмнение за извадено рамо след поредна груба изява на футболист на домакините, оставена без последствия, играта напусна принудително Бранимир Костадинов.

Всичко това предизвика недоволството на всички в Дунав

„Верея може и да спечели, но българският футбол загуби от този мач. Всеки може да сгреши, но това са очевадни неща, които обръщат мача в тотално различна посока. Реферите показаха категорично различни критерии при всички нарушения и картоните, които бяха отсъдени. По този начин българският футбол няма как да върви напред. Това обезсмисля труда както на футболистите, на нас треньорите, така и на всички хора, които дават пари за футбола в Русе“, заяви от своя страна треньорът Веселин Великов.

Междувременно фенове на Дунав стартираха онлайн петиция с настояване за разследване на съдийството.

„От незапомнени времена един отбор не е бил толкова целенасочено и едностранчиво ощетяван, което този път предизвиква основателни съмнения в посока, че не става дума за обикновено неможене или неволна грешка. Именно затова настояваме за следното:

  1. Незабавно изхвърляне на съдията Валентин Железов от футбола, както и цялата съдийска бригада на мача Верея – Дунав.
  2. Започване на незабавно разследване срещу въпросните лица дали са налице нерегламентирани, незаконни приходи от корупция във връзка с изпълняваните от тях дейности.

    Време е българският футбол да се изчисти от позора и нечистоплътността, както и феновете в страната да се обединят срещу корупцията в българския футбол в последен опит да се спаси играта у нас“, настояват феновете.

- реклама -