Том Дюмолен

Том Дюмолен си взе „неопределена почивка“ от колоезденето

Една от звездите на Йъмбо-Висма – Том Дюмолен – изненадващо обяви, че си взима „неопределена почивка“ от колоезденето. 30-годишният нидерландец добави, че „обмисля бъдещето си като професионалист“.

„От известно време, може би година не се чувствам щастлив. Трудно ми е да намеря пътя си като колоездача Том Дюмолен. Твърде дълго ме беше грижа какво мислят всички останали. Този натиск е по-труден, отколкото очаквах. Сега се усещам така, все едно съм свалил раница, тежаща 100 килограма“, каза още състезателят. 

Това е втори случай на спиране на водещ действащ колоездач. През 2019-а това направи германският спринтьор Марсел Кител. Той се отказа на 29-годишна възраст.

„Дюмулен напусна тренировъчния лагер на отбора ни, за да обмисли бъдещето си в своя дом“, съобщиха от Йъмбо Висма. През периода на отсъствие той няма да получава заплата. В кариерата си колоездачът има 21 професионални победи, включително в трите големи обиколки. Той е шампион в Джиро д’Италия от 2017-а и световен шампион в часовника през същата година.

Решението идва само ден, след като Йъмбо Висма съобщи, че Том Дюмулен ще участва в Тур дьо Франс 2021.

- реклама -